Over

Oprichting SC-Antilopemedaille
SC-Antilope is een rolstoelbasketbalvereniging uit Utrecht, op 26 oktober 1963 in samenwerking met de toenmalige directeur van “De Hoogstraat” (Dr. Miedema) opgericht door een groep enthousiaste rolstoelers, die op wedstrijdniveau hun favoriete sport wilden spelen. Aanvankelijke werd in Leersum, in het toenmalige revalidatiecentrum “De Hoogstraat”, getraind. Gespeeld werd in de sporthal “Het Hof”. Tegenwoordig, sinds “De Hoogstraat” in Utrecht is gevestigd, in de bij dit revalidatiecentrum behorende sporthal aan de Rembrandtkade in Utrecht.

Nationaal
SC-Antilope (de naam is bedacht door een groepje werkers van het eerste uur) deed al snel in de landelijke competitie mee en behaalde al gauw zulke goede resultaten dat ze in de eredivisie terecht kwamen. Sindsdien is SC-Antilope veelvuldig landskampioen en bekerwinnaar geweest.

Internationaal
Ook internationaal heeft de vereniging vele successen behaald. SC-Antilope is vele jaren actief geweest op Europees niveau. Verder heeft de club in 1993 de finale van Eurocup 2 georganiseerd en is SC-Antilope veelvuldig gastheer geweest in revalidatiecentrum de Hoogstraat voor een voorronde
van de Eurocup 1 en 2.