Over SC Antilope

Op 26 oktober 1963 werd rolstoelbasketbal vereniging SC-Antilope opgericht door een groep enthousiaste rolstoelers en dr. Miedema, de toenmalig directeur van “De Hoogstraat”. De rolstoelers wilden graag hun favoriete sport op wedstrijdniveau gaan spelen. Aanvankelijk werd er in Leersum, waar toen het revalidatiecentrum “De Hoogstraat” was, getraind. Tegenwoordig wordt er getraind in sportcentrum Oudenrijn in Utrecht.

SC-Antilope deed al snel mee aan de landelijke competitie. In de landelijke competitie behaalde de club al snel successen en kwam zo ook in de eredivisie, de hoogst haalbare competitie in Nederland, terecht. Sindsdien is SC-Antilope veelvoudig landskampioen en bekerwinnaar geweest.

Ook op het internationale niveau heeft de vereniging successen behaald. SC-Antilope is vele jaren actief geweest op het Europees niveau. Verder heeft de club in 1993 de finale van de Eurocup 2 georganiseerd en is veelvoudig gastheer geweest voor de voorronde van de Eurocup 1 en 2 in het revalidatiecentrum “De Hoogstraat”.

In het seizoen 2022-2023 heeft SC Antilope in alle competities van het rolstoelbasketbal Nederland teams zitten. Dit is de C, B en eredivisie. De eredivisie is na 5 jaar weer terug in Utrecht. Hier is SC Antilope trots op. Lees hierover meer onder het kopje nieuws.

Bij SC Antilope kun je sporten op jouw niveau, of je nu nieuw bent met het rolstoelbasketbal of als je een ervaren speler bent. Breedte sport met uitdagingen. Daar gaan we voor