SC Antilope en Olympos Utrecht maken toekomstplannen

Afgelopen dinsdag 12 oktober 2021 heeft SC Antilope een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Sportcentrum Olympos. Olympos is het sportcentrum voor studenten in de Utrechtse Uithof. Deze samenwerking houdt in dat wij vanuit SC Antilope op Olympos clinics gaan geven om het rolstoelbasketbalvirus ook tussen hun oren te gaan krijgen. Ook blijven wij (net als voorgaande jaren) SC Antilope vertegenwoordigen op de sportmarkt in de UIT-week (de Utrechtse Introductie Tijd) waar wij nieuwe en verse studenten geïnformeerd en wellicht verleidt kunnen gaan worden om ook te komen rolstoelbasketballen. Jaarlijks wordt er het zogenaamde MIT ( vier daags Mega Internationaal Toernooi - https://www.studentenbasketballutrecht.nl/mit ) georganiseerd in het weekend van Hemelvaart, het ligt in de verwachting dat wij vanuit SC Antilope daar jaarlijks een demonstratiewedstrijd gaan organiseren/houden met, tegen of samen met studenten. 

Als SC Antilope zien we uit naar deze verdere samenwerking met Olympos Utrecht. Er worden zo weer mooie stappen gezet om iedereen te kunnen laten sporten. Ook met beperkingen. 

Meer informatie over Olympos? Kijk dan op www.olympos.nl

Jeugdjournaal op bezoek bij SC Antilope.
Dinsdag 31 augustus kregen wij tijdens de training bezoek van het Jeugdjournaal. Zij maakte een item over Rolstoelbasketbal omdat de dames van het Nederlands Rolstoelbasketbal team de Orange Lions zich hadden geplaatst voor de halve finales op de paralympische spelen in Tokyo. Hierbij werden onze jeugdspelers tussen de 11 en 14 jaar geïnterviewd en zijn er opnames gemaakt van de training.De uitzending van het Jeugdjournaal was op 1 september de dag voor de halve finales.

UIT 2021 de start van het studenten leven in Utrecht

Op Dinsdag 17 augustus hebben Femke, Timon, Rinske en Leo SC Antilope vertegenwoordigd op de UIT2021.

Zij hebben daar de Nieuwe studenten van Utrecht ontvangen in een stand en ze enthousiast vertelt over SC Antilope en rolstoelbasketbal. Tijdens de clinics in de sporthal konden de studenten ervaren hoe het is om rolstoelbasketbal te spelen. 

Zondag 15 augustus 3×3 OnWheels Jaarbeursplein Utrecht

Zondag 15 augustus was het dan eindelijk zover, er mocht weer eens een wedstrijd gespeeld worden.

Basketball Nederland organiseert een 3x3NL Tour met een 3×3 On Wheels toernooi. Nadat wij als Antilope niet konden deelnemen aan het toernooi in Barneveld en ging Den Haag helaas niet door, waren we in Utrecht met 2 teams vertegenwoordigd. Sneeuwwitje en Co en Triple Threat. Team Sneeuwwitje en Co bestaande uit Femke, Maarten, Boris en Timon speelden een aantal zeer goede wedstrijden o.a. tegen Triple Threat en konden deze allen met winst afsluiten, en mochten de finale van de dag spelen.