WheelChair Mafia op bezoek bij SC Antilope

Frank Sanders en Thomas Maas van WheelChair Mafia zijn op bezoek geweest bij SC Antilope. Op hun Youtube kanaal hebben zij een serie 'Ontdek je passie'. Afelevering 7 gaat over rolstoelbasketbal. Kijk hun aflevering hier.

SC Antilope genomineerd voor beste sportaanbieder van 2021 ​te Utrecht

Tijdens de lockdowns vonden veel sportverenigingen alternatieven om te kunnen blijven sporten. Wat dat betreft waren de pleintjestrainingen en online ‘challenges’ bij SC Antilope niet zozeer bijzonder, wel omdat het om rolstoelbasketbal gaat en sporten voor gehandicapten ook zonder corona al geen vanzelfsprekendheid is. De inspanningen van het kleine SC Antilope werden beloond met een stijging van het ledental, wat de jury alles bij elkaar waardeert met een nominatie..

Week van het gehandicapte kind   
Deze week is de week van het gehandicapte kind. Stichting ‘Het Gehandicapte kind’ wil met deze week aandacht vragen voor deze bijzonder mooie doelgroep. Als thema hebben ze dit jaar vriendschap. Het volgende staat op hun site: Stel je eens voor dat je geen vrienden hebt. Niet eentje. Hoe zou dat voelen? Met de Week van het Gehandicapte Kind, van 9 t/m 15 november, vragen we aandacht voor de problematiek van kinderen met een handicap. Dit alles met als ultiem streven dat er over 20 jaar geen enkel gehandicapt kind meer zonder vriendjes zit.    

Als SC Antilope zien wij dit probleem ook. Wij zijn gelukkig met een mooie groep jonge rolstoelbasketballers. Zij hebben ons via verschillende wegen gevonden. Hetzij via clinics op school, hetzij via revalidatiecentra, via clinics van Basketball Experience Nederland, via de website fonds Gehandicaptensport of via een andere weg. Echter hebben zij ons niet gevonden op de hoek van de straat, of achter de school, of tijdens een van de sportdagen. Het is nog niet vanzelfsprekend.    

Stichting het gehandicapte kind zet zich deze week in om aandacht te krijgen voor het gehandicapte kind en vriendschappen. Als SC Antilope zijn wij hier ons bewust van. Sporten is binnen vriendschap een belangrijke speler. Dat zij kunnen sporten creëert vriendschap, samenspel, uitdaging, plezier, maar vooral erkenning.    

Hoe mooi zal het zijn dat meer een meer kinderen weten van gehandicaptensport, dat een handicap geen drempel is, dat ook zij in hun klas kunnen vertellen over een winst, een mooie aanval, een persoonlijk record. Dat zij ook middagen kunnen trainen, weekenden hebben met wedstrijden. Dat het geen verhalen van anderen worden, maar verhalen van henzelf, van het kind. Het kind met zijn vrienden.

Kijk voor meer informatie op:

https://gehandicaptekind.nl    

Wil je meer informatie over rolstoelbasketbal, neem dan contact met ons op.  

SC Antilope en Olympos Utrecht maken toekomstplannen

Afgelopen dinsdag 12 oktober 2021 heeft SC Antilope een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Sportcentrum Olympos. Olympos is het sportcentrum voor studenten in de Utrechtse Uithof. Deze samenwerking houdt in dat wij vanuit SC Antilope op Olympos clinics gaan geven om het rolstoelbasketbalvirus ook tussen hun oren te gaan krijgen. Ook blijven wij (net als voorgaande jaren) SC Antilope vertegenwoordigen op de sportmarkt in de UIT-week (de Utrechtse Introductie Tijd) waar wij nieuwe en verse studenten geïnformeerd en wellicht verleidt kunnen gaan worden om ook te komen rolstoelbasketballen. Jaarlijks wordt er het zogenaamde MIT ( vier daags Mega Internationaal Toernooi - https://www.studentenbasketballutrecht.nl/mit ) georganiseerd in het weekend van Hemelvaart, het ligt in de verwachting dat wij vanuit SC Antilope daar jaarlijks een demonstratiewedstrijd gaan organiseren/houden met, tegen of samen met studenten. 

Als SC Antilope zien we uit naar deze verdere samenwerking met Olympos Utrecht. Er worden zo weer mooie stappen gezet om iedereen te kunnen laten sporten. Ook met beperkingen. 

Meer informatie over Olympos? Kijk dan op www.olympos.nl

Jeugdjournaal op bezoek bij SC Antilope.
Dinsdag 31 augustus kregen wij tijdens de training bezoek van het Jeugdjournaal. Zij maakte een item over Rolstoelbasketbal omdat de dames van het Nederlands Rolstoelbasketbal team de Orange Lions zich hadden geplaatst voor de halve finales op de paralympische spelen in Tokyo. Hierbij werden onze jeugdspelers tussen de 11 en 14 jaar geïnterviewd en zijn er opnames gemaakt van de training.De uitzending van het Jeugdjournaal was op 1 september de dag voor de halve finales.

UIT 2021 de start van het studenten leven in Utrecht

Op Dinsdag 17 augustus hebben Femke, Timon, Rinske en Leo SC Antilope vertegenwoordigd op de UIT2021.

Zij hebben daar de Nieuwe studenten van Utrecht ontvangen in een stand en ze enthousiast vertelt over SC Antilope en rolstoelbasketbal. Tijdens de clinics in de sporthal konden de studenten ervaren hoe het is om rolstoelbasketbal te spelen. 

Zondag 15 augustus 3×3 OnWheels Jaarbeursplein Utrecht

Zondag 15 augustus was het dan eindelijk zover, er mocht weer eens een wedstrijd gespeeld worden.

Basketball Nederland organiseert een 3x3NL Tour met een 3×3 On Wheels toernooi. Nadat wij als Antilope niet konden deelnemen aan het toernooi in Barneveld en ging Den Haag helaas niet door, waren we in Utrecht met 2 teams vertegenwoordigd. Sneeuwwitje en Co en Triple Threat. Team Sneeuwwitje en Co bestaande uit Femke, Maarten, Boris en Timon speelden een aantal zeer goede wedstrijden o.a. tegen Triple Threat en konden deze allen met winst afsluiten, en mochten de finale van de dag spelen.