SC Antilope - Devedo, zaterdag 4 november, 53- 51

Een mooie zaterdagavond in Utrecht

SC Antilope moest het opnemen tegen landskampioen DeVeDo uit Ermelo. 
De avond begon met muziek, het voorstellen van de spelers door onze verslaggever en bezette banken op de tribunes.
Je merkte aan alles dat dit een echte wedstrijd kon worden. Een wedstrijd zoals het hoort in de Eredivisie. 

Antilope begon sterk aan de wedstrijd. Met Rody de Bie in de starting 5 had Len van Dort de mogelijkheid om te kijken naar andere wisselende opstelling.
Dit wierp dan ook zijn vruchten af. De snelle en sterke De Bie wist in het eerste kwart 6 punten te maken. Van Dort wist 9 punten te maken en Maarten Robberegt had nog een mooie 'off the glass' score vanachter het blok . DeVeDo wist in het eerste kwart niet verder te komen dan 6 punten. Vooral de sterke schutter Chèr Korver wist het net nog niet te vinden. Het eerste eerste kwart eindigde in 17-6.

Van Dort was tevreden over het eerste kwart, maar zag ook dat er wat geluk aan onze zijde was. Passes kwamen aan, schoten vielen. Bij DeVeDo waren de schoten er wel, maar moesten ze nog vallen. Het was dus nog zeker niet gespeeld. En zo geschiede. DeVeDo kwam steeds meer in de wedstrijd. Vooral Julia van Sprong begon het net te vinden. Boris van Hunnik werd door Van Dort in het veld gebracht. De Bie kon hierdoor zijn rust pakken. Met maar 7 punten aan de kant van Antilope en 12 punten aan de kant van DeVeDo werd dit een opzet van nog een spannende tweede helft in Utrecht.

En spannend werd het. De eerder genoemde Korver heeft het net tot nu toe nog niet weten te vinden. In het derde kwart bracht zij daar verandering in. Met 8 punten drukte zij haar stempel van dit kwart. Ook Fabian Jansen wist het net goed te vinden. Met Van Hunnik (9punten), Van Dort (4 punten) en Frank de Goede (2 punten) wisten we nog enigszins tegengas te bieden. Wel staan we eind derde kwart voor het eerst deze wedstrijd achter; 39-40.

De 'defense' van de zijde van Antilope moest echt feller. De schutters van DeVeDo niet nog meer in de wedstrijd laten komen. Van Dort begon weer met zijn starting 5. Met De Bie en Van Dort wist Antilope weer op voorsprong te komen. De spanning steeg. De punten werden om en om verdeeld. De Goede wist een belangrijke score te maken. Hierdoor kwam Antilope op 48-46. Van Hunnik en Van Dort maken nog de laatste scores aan de zijde van Antilope. Genoeg om van DeVeDo te winnen met 53-51.

Met muziek, live verslaglegging, puntje puntje spelen en thuispubliek winnen van de landskampioen. Het was een mooie zaterdagavond in Utrecht.

SC Antilope - R.B.V.M, zaterdag 14 oktober, 55 - 77

Het lukt niet tegen R.B.V.M


Net als SC Antilope heeft R.B.V.M vorig jaar de stap gemaakt naar het hoogste niveau rolstoelbasketbal in Nederland.
R.B.V.M heeft een zeer ervaren team met vooral oud of nog spelende ​internationals. Vorig jaar lieten zij zien hier ver mee te komen.
Ook dit jaar zijn ze sterk gestart, ondanks dat zij afscheid hebben moeten nemen van Sylvana van Hees. Zij speelt nu in Duitsland.
Met precies 5 spelers kwam het team uit Middelburg op bezoek bij SC Antilope.

SC Antilope was er op gebrand hun overwinning tegen Only friends en het goede spel tegen de Braves door te zetten. R.B.V.M was er ook op gebrand hun sterke spel door te zetten. Antilope had in het eerste kwart geen antwoord op Mark Aalders. Met 7 rake schoten zorgde Aalders voor een stand van 13-27 in het eerste kwart. Maarten Robberegt kwam in het eerste kwart al met 3 fouten te zitten. Oppassen dus.

In het tweede kwart ging Aalders verder met punten maken. Het lukte Antilope niet om dichterbij te komen. Ook Boris van Hunnik kwam nu in de foutenlast. De ervaring van de spelers van R.B.V.M. was in het tweede kwart duidelijk zichtbaar.

In het derde kwart ging het lopen bij SC Antilope. Vooral Van Hunnik en Ylonne Post wisten in de aanval goed samen te werken. Post kreeg Van Hunnik een aantal keer mooi inside. De achterstand werd teruggebracht naar 9 punten. Na de vierde fout van Van Hunnik zakte de verdediging van Antilope in. Het derde kwart eindigde met 45 - 58

In het vierde kwart zakte het spel bij Antilope weg. Len van Dort kreeg zijn team nog terug op 9 punten, maar het mocht niet baten. Door de vijfde fout van Van Hunnik raakte Antilope ook een scorende speler kwijt. Ondanks de achterstand kon Antilope wel laten zien wat ze in huis hebben. Zo kon de nog jonge Jayson Wijnen laten zien dat hij een goede pass in huis heeft, mocht Luuk Nobbe zijn eerste minuten in de Eredivisie maken en kon Timon Saman op aangeven van Frank de Goede nog een puntje meepakken. SC Antilope heeft hard gevochten tegen R.B.V.M. het lukte vandaag gewoon niet.

Eindstand: 59 - 77

Zaterdag staan er weer twee wedstrijden van de BeNe competitie op de agenda. Weet SC Antilope hier ongeslagen te blijven?

SC Antilope - Only Friends, zaterdag 07 oktober, 65 - 52

Eerste thuiswedstrijd van het seizoen


In haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Eredivisie krijgt SC Antilope het vernieuwde Only Friends op bezoek.
Len van Dort had er zin in: 'Eerste thuiswedstrijden zijn altijd extra leuk en spannend'

Only Friends heeft zich dit seizoen versterkt met Maykel van Rijsinge en Vigo Cudovan. Zij zijn overgekomen van Rotterdam.
Ook zijn Amy Kaijen en Romario Biswane toegevoegd aan het team uit Amsterdam. Zij zijn terug van hun avontuur in Duitsland. 
Laatstgenoemde is een oude bekende voor Antilope. Biswane is hier begonnen met het rolstoelbasketballen. 

Het eerste kwart liep het tussen Antilope en Only Friends nog redelijk gelijk op. Mede dankzij Van Dort eindigde het kwart in 18-12

In het tweede kwart kon Antilope haar voorsprong uitbreiden. Door goed communiceren in de verdediging kon het team uit Amsterdam maar twee maal scoren. Boris van Hunnik en Van Dort zorgde voor de meeste scores aan de kant van Utrecht. Ook Amber Heijkamp wist het net te vinden. 30 - 16

Het derde kwart startte Van Rijsinge met een driepunter, maar al snel had Antilope haar antwoorden klaarliggen met rake schoten van Van Hunnik, Maarten Robberegt en Rody de Bie. Een time-out van Only Friends volgde. Na hun time-out raakte Antilope even wat scherpte kwijt. 
Daarom besloot Van Dort ook een time-out te nemen. Dit wierp zijn vruchten af. Het kwart eindigde in 47-29

In het vierde kwart kon Van Dort Ylonne Post even wat rust geven. Jayson Wijnen en Achraf Karim mochten hun eerste minuten maken in het Eredivisie seizoen van 2023-2024. Echt spannend werd het niet meer. Eindstand 62-52

Sunrise Medical Braves 1 - SC Antilope, zaterdag 30 september, 53 - 51

SC Antilope vergeet eerste wedstrijd Eredivisie naar zich toe te trekken


De Eredivisie is nu ook echt begonnen. SC Antilope mocht met haar eerste wedstrijd in de Eredivisie op bezoek bij Sunrise Medical Braves 1.
De Braves staan dit seizoen ingeschreven met twee teams. Onder andere Mariska Beijer is toegevoegd aan het team uit Doorn.
De thuiswedstrijden van de Braves worden gespeeld op Papendal.

Het leek wel of SC Antilope en Sunrise Medical Braves waren vergeten wat het doel was van basketbal; bal moet door de basket. 
Het eerste kwart was de stand namelijk 4-6 in het voordeel van Antilope.
Het tweede kwart werd er meer gescoord. Ook deze werd gewonnen door SC Antilope: 20-27

In het derde kwart brak Boris van Hunnik zijn as. Hierdoor was hij even uitgeschakeld. 
SC Antilope verloor even de grip op de wedstrijd. Toch werd een achterstand in het derde kwart teruggebracht naar een gelijkstand: 40-40

Begin vierde kwart liepen de Braves toch uit: 49-43 Een time-out van de kant van Antilope was nodig om een tactiek te bedenken. 
Met snelle spelers als Frank de Goede en Rody de Bie kon Antilope gaan pressen. Dit bracht de stand gelijk tot 51-51.

Met nog 14 seconden op de klok namen de Braves een time-out. Nog één aanval tegenhouden en dan verlengen. Antilope zit in een fijne flow.
Dit liep alleen niet zoals gepland. Door een blok van Lindsay Frelink kon Beijer haar evenwijdige schot vrij schieten. 
Zo eindigde de wedstrijd in 53 - 51.

SC Antilope mag wel positief terug kijken op de wedstrijd. Er is nog veel te leren, er is nog veel te ontwikkelen, maar de stijgende lijn binnen het team is te zien. Op naar de eerste thuiswedstrijd. 

SC Antilope 1 opent seizoen met tweemaal winst BeNe competitie

Na een zomer lang trainen, 3x3 wedstrijden spelen en genieten van de rust, was het nu eindelijke tijd om weer competitiewedstrijden te spelen.
Het seizoen werd geopend met twee wedstrijden in de BeNe competitie. 
De BeNe competitie is een gecombineerde competitie met Belgische en Nederlandse teams. 
SC Antilope mocht haar eerste wedstrijden spelen tegen BC Oostende en Hubo Limburg United.

BC Oostende is een nieuw ploeg in de BeNe competitie. Het team bestaat uit ervaren, maar ook jonge spelers. 
Het was nog even wennen en zoeken, maar al snel kreeg SC Antilope controle over de wedstrijd. 
Alle meegekomen spelers konden hun minuten maken. Zo hadden Jayson Wijnen en Luuk Nobbe hun debuut in de BeNe. 
Ook kon Rody de Bie zijn eerste officiële minuten voor SC Antilope maken.
Eindstand 42 - 76 in het voordeel van SC Antilope

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Hubo Limburg United. Inmiddels geen onbekende ploeg meer voor SC Antilope. 
Twee weken terug werd er tijdens een vriendschappelijk toernooi nog twee maal verloren tegen Limburg United.
Len van Dort kwam met een game-plan, deze moest begin eerste kwart, middels een time-out, alleen nog wel herhaald worden. 
Het team werd op scherp gezet. Het wierp zijn vruchten af. Hubo Limburg United kon niet echt de grip krijgen op de wedstrijd. 
Door goed teamspel en hard werken kon SC Antilope in het vierde kwart de wedstrijd naar zich toe trekken.
Eindstand 72 - 53.

Met deze fijne start in de BeNe competitie is SC Antilope 1 ook klaar voor de Eredivisie. Op naar een mooi seizoen.