Spanning stijgt: BeNe League finales met gelijkspelende koplopers

Spanning stijgt: BeNe League finales met gelijkspelende koplopers
Leestijd: 2 minuten

23 mei 2024

Op zaterdag 25 mei vinden de finales plaats van de BeNe League, een gemengde competitie bestaande uit teams zowel uit Nederland als België. Op dit moment delen de Nederlandse SC Antilope RSE-1 en RBVM RSE-1 en de Belgische Zedelgem Lions de leidende positie in het klassement.

Afbeelding: © Stichting BEN.

Op de laatste dag van de competitie wordt de kampioen van de BeNe League bepaald. Op dit moment liggen SC Antilope, RBVM en Zedelgem Lions aan kop in het klassement, met Sunrise Medical Braves, Devedo en HUBO Limburg United op de voet volgend. SC Antilope begint haar playoff-avontuur met een wedstrijd tegen Zedelgem Lions om 11:30 uur in Stedelijke Sporthal Alverberg in Hasselt België. Bij een overwinning kan het team zich plaatsen voor de finale, maar bij een nederlaag zal het strijden om de derde plaats in de ’troostfinale’.

Eerder in dit seizoen kwamen Zedelgem Lions en SC Antilope al tweemaal tegenover elkaar te staan in de competitie. Beide keren wist het Belgische team de overwinning te behalen. In september 2023 leed SC Antilope een verlies met 70-57 en in januari 2024 met 60-76. Deze twee wedstrijden zijn tot nu toe de enige verliezen die SC Antilope dit seizoen heeft geleden in de BeNe League. 

Na een teleurstellend einde van de Playoff-serie in de Nederlandse competitie, staat SC Antilope Utrecht klaar voor een sterke afsluiting van het seizoen. In de BeNe League heeft het team bewezen over welke kwaliteiten het beschikt. Het team kijkt dan ook vol verwachting uit naar een sportieve wedstrijd met nieuwe hoogtepunten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *