Eerste Divisie eindigt op derde plaats in Elite Poule A

Eerste Divisie eindigt op derde plaats in Elite Poule A
Leestijd: 3 minuten

19 mei 2024

Zaterdag 18 mei was een drukke dag. Zowel SC Antilope RSE-2 als SC Antilope RSE-3 speelden hun laatste wedstrijden van het seizoen 2023-2024. In het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp nam SC Antilope RSE-2 het op tegen Only Friends Amsterdam en wist zo de derde plaats te veroveren in de Elite Poule A.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

Op de laatste competitiedag stond SC Antilope RSE-2 tegenover Only Friends Amsterdam, een team waarmee ze nog niet eerder waren geconfronteerd. Met een goed gevuld team en de coach in een bijpassend pak begon de wedstrijd veelbelovend. Binnen de kortste keren opende Luuk Nobbe de wedstrijd met de eerste score. De Utrechtse speler Achraf Karim, nummer 7, slaagde er herhaaldelijk in om de center Koen Snieders in positie te brengen, wat resulteerde in meerdere scores. Het samenspel tussen hen beiden was bewonderenswaardig. Het eerste kwart eindigde met een comfortabele voorsprong van 14-5 in het voordeel van SC Antilope.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

In het tweede kwart naderde Only Friends Amsterdam het team van SC Antilope. Met enkele doeltreffende scores kwamen ze snel dichterbij. JinHu van Leeuwen maakte een goede invalbeurt in dit kwart. Samen met Timon Saman, nummer 17, slaagden ze erin geregeld te scoren en namen ze effectief de rol over van nummer 34, Koen Snieder. Het kwart eindigde met een stand van 23-21 in het voordeel van SC Antilope.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

Het derde kwart begon met enkele scores van jeugdspeler Jayson Wijnen, die ondanks de spanningen zijn kalmte wist te bewaren. Teun van Geluk zorgde voor een soepele balcirculatie en droeg daarmee bij aan de scores van Timon Saman en Koen Snieder. Wellicht bracht de groene outfit van de coach de spelers wat geluk, maar hoe dan ook slaagde het team erin om de voorsprong te behouden, wat resulteerde in een stand van 35-27 in het voordeel van SC Antilope Utrecht aan het einde van het derde kwart.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

In het vierde kwart lukte het de Utrechters om de voorsprong verder uit te bouwen. Bas de Boer was verdedigend sterk en liet geen speler naar binnen, terwijl Fee Lentze een hoop energie het veld in bracht tijdens haar invalbeurt. Joel Verhoef, nummer 16, wist met een persoonlijke fout te voorkomen dat de topscoorder aan Amsterdamse zijde, Mees Hessels, vrij kon blijven schieten. Daarnaast maakte Tycho Glastra van Loon een goede invalbeurt, waarbij de nog relatief onervaren speler liet zijn wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd met de trainingen. Aan de kant van Amsterdam kwamen Mees Hessels, nummer 5, en Bryan Klijn, nummer 11, met enkele scores nog dichterbij, maar SC Antilope sloot de wedstrijd desondanks af met een overwinning van 45-40.

Na de wedstrijd was het team de derde plek nog niet helemaal verzekerd. Hoewel SC Antilope RSE-2 had gewonnen van Only Friends uit Amsterdam, zou de uitkomst van de laatste wedstrijd van de dag – Pigeons Duiven tegen BV Hoofddorp – bepalen op welke positie SC Antilope RSE-2 zou eindigen. Hoewel hoofdcoach Len van Dort het mascottepak van Duiven aantrok om geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, slaagde Pigeons Duiven er niet in om, ondanks de aanmoediging, de overwinning te behalen. Dit betekend een definitieve derde plaats voor het tweede team van SC Antilope, die hiermee brons veroverde in de Elite Poule A. Ook SC Antilope RSE-2 kan trots terugkijken op het afgelopen seizoen, waarin ze hebben laten zien te groeien en steeds beter samen te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *