Tweede Divisie behaalt eerste plaats in Elite Poule B

Leestijd: 3 minuten

19 mei 2024

Zaterdag 18 mei was een drukke dag. Zowel SC Antilope RSE-2 als SC Antilope RSE-3 speelden hun laatste wedstrijden van het seizoen 2023-2024. In het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp nam SC Antilope RSE-3 het op tegen Rotterdam Basketbal. En met succes!

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

SC Antilope RSE-3 begon de wedstrijd sterk en zelfverzekerd. Met steun van enkele Utrechtse supporters wist vooral JinHu van Leeuwen, nummer 2 van SC Antilope, het net vaak te vinden. Naast JinHu toonde jeugdspeler Pepijn de Boer dat hij niet onderdoet voor de volwassen spelers. Met een sterke verdediging en indrukwekkende aanvallende acties leverde hij een belangrijke bijdrage aan de wedstrijd. Dit zorgde voor een tijdelijke voorsprong van 12-4. Na deze sterke start kwam de tegenstander echter goed terug, waardoor het eerste kwart eindigde met een stand van 12-10 in het voordeel van SC Antilope.

De spanning was voelbaar bij aanvang van het tweede kwart. Desondanks bleven nieuwkomer Pascal Boonen en speler Djorno Rogier kalm en maakten beiden een sterke invalbeurt. In dit kwart waren het Remko van Hall, nummer 23 van SC Antilope, en Joel Verhoef, nummer 16, die het team droegen. Met hun scores en een gemiddeld schotpercentage van 20% wisten zij het puntenverschil met Rotterdam Basketbal te verkleinen. Ondanks de inspanningen kwam SC Antilope echter op achterstand en sloot het kwart af met een stand van 16-22 in het voordeel van Rotterdam Basketbal.

In het derde kwart volgde een omslag: SC Antilope was vastberaden om de overwinning binnen te halen. De aanvallen verliepen soepeler, de schotpercentages verbeterden en de verdediging werd sterker. Teun van Geluk, nummer 29, maakte meerdere verdedigende steals en bracht de bal vlot naar zijn teamgenoten. Het team toonde eenheid door goed te communiceren en de bal rond te spelen naar open spelers. Fee Lentze speelde een belangrijke rol, door de center van Rotterdam Basketbal effectief achter te houden, waardoor hij niet kon deelnemen aan de aanvallen. Dit harde werk resulteerde in een voorsprong van 28-24 aan het einde van het derde kwart.

Met deze sterke prestatie in gedachten begon het team vol goede moed aan het laatste kwart. Dankzij duidelijke individuele instructies maakte jeugdspeler Tijn van Brakel een sterke invalbeurt. Jochem Maissan, nummer 20 en eveneens een jeugdspeler, nam de taak van Fee moeiteloos over en hield ondanks zijn jonge leeftijd de center van Rotterdam Basketbal goed in bedwang. De verdediging werd strak gehouden, waardoor het Utrechtse team veel defensieve rebounds kon pakken. Dankzij enkele scores en fraaie onderscheppingen van SC Antilope behielden ze hun voorsprong en beëindigden ze de wedstrijd met een overwinning van 38-30.

Hoewel SC Antilope RSE-3 aan het begin van het seizoen nog te maken had met enkele verliezen tegen Rotterdam Basketbal, slaagt het team er nu in om de overwinning mee naar huis te nemen. Het harde werk en de intensieve trainingen werden beloond met een eerste plaats in de Elite Poule B. Na de wedstrijd vond de seizoensafsluiting plaats, waarbij medailles werden uitgereikt en geschenken werden gegeven aan de trainer, coach en assistent-coach als blijk van waardering voor hun inzet gedurende het seizoen. SC Antilope RSE-3 kan tevreden terugkijken op een succesvol seizoen, waarin ze zowel op individueel niveau als team aanzienlijke groei hebben doorgemaakt.