SC Antilope strijdt moedig in intensieve Eerste Divisie wedstrijden

SC Antilope strijdt moedig in intensieve Eerste Divisie wedstrijden

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

In de Eerste Divisie stond een spannende wedstrijddag op het programma in Duiven, waar SC Antilope Utrecht het opnam tegen BV Hoofddorp en Pigeons Duiven.

In de openingswedstrijd toonde Achraf Karim zijn talent door met een slimme zet een fraai punt te scoren, waarbij hij behendig naar binnen manoeuvreerde. Zijn tactische bewegingen brachten niet alleen hemzelf, maar ook de lange centers effectief in positie. Echter, dit resulteerde nog niet altijd in geslaagde scores. JinHu van Leeuwen speelde een belangrijke rol door effectief te screenen aan de kop van het veld. De communicatie binnen het team was van goed niveau. SC Antilope Utrecht wist gedurende twee kwarten de leiding te behouden, maar de ervarenheid van BV Hoofddorp gaf de doorslag in de latere fasen van de wedstrijd. Hoewel het team zich volledig inzette, werd de wedstrijd spannend door het sterke spel van Hein Peneux, die op het veld nummer 19 vertegenwoordigde. Aan de kant van SC Antilope was JinHu van Leeuwen de topscorer met een totaal van 15 punten, terwijl Hein Peneux aan de kant van BV Hoofddorp indruk maakte door maar liefst 18 punten te scoren. De wedstrijd eindigde met een stand van 45-39 in het voordeel van BV Hoofddorp.

De wedstrijd tegen Pigeons Duiven begon moeizaam voor SC Antilope, waarbij ze voortdurend achter de feiten aanliepen. Het kostte het team enige tijd om in hun spel te komen, en pas nadat ze tegen een achterstand van 8-0 aankeken, slaagden ze erin om het scorebord in beweging te brengen, met Luuk Nobbe als de eerste die de basket trof. De moeizame start werd mede veroorzaakt door gebrekkige communicatie, slordige passes en een gebrek aan opvolging van de aanwijzingen. Desondanks wist Fee Lentze verrassend veel rebounds te pakken. Het team bevond zich echter in lastige situaties doordat veel passes naar de verkeerde spelers werden gestuurd. Bovendien begon de vermoeidheid van de eerste wedstrijd zijn tol te eisen. Ondanks de bekendheid met hun tegenstanders, leken enkelen te bezwijken onder de druk van het spelen tegen de nieuwe aanwinsten van SC Antilope. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een score van 35-53 in het voordeel van Duiven, waarbij JinHu van Leeuwen van SC Antilope opnieuw de topscorer was met 16 punten, terwijl de nummer 6 van Duiven, Martijn van de Goor, indruk maakte met 18 punten.