SC Antilope Utrecht Schiet Naar Eerste Plek in Elite Poule B

SC Antilope Utrecht Schiet Naar Eerste Plek in Elite Poule B

20 april 2024

Afgelopen zaterdag, 20 april, was een succesvolle dag voor het derde team van SC Antilope Utrecht. Met een primeur van twee indrukwekkende overwinningen hebben zij zichzelf naar de top van de Elite Poule B gekatapulteerd. De wedstrijden vonden plaats in Sporthal de Zevenkampse Ring in Rotterdam, waar zij hun vaardigheden testten tegen de geduchte tegenstanders van Rotterdam Basketbal en WSV.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

SC Antilope Utrecht RSE-3 vs Rotterdam Basketbal RSE-2

De eerste wedstrijd van de dag stonden SC Antilope Utrecht en Rotterdam Basketbal tegenover elkaar op het basketbalveld. Deze ontmoeting was meer dan een gewone wedstrijd; het was een kans voor SC Antilope om hun nieuwe positie in de Elite Poule B te bewijzen, vooral na eerdere ontmoetingen dit seizoen waarin Rotterdam Basketbal drie keer als sterkere partij naar voren kwam. Met vastberadenheid en een hernieuwde strategie gingen de Utrechters de strijd aan.

Het eerste kwart begon met een sterke uitwisseling van aanvallen en verdedigingen. SC Antilope nam een ​​sterke start, maar Rotterdam Basketbal liet zien waarom ze bekendstaan als een geduchte tegenstander, door snel terug te komen. De aanvallen begonnen langzaam op gang te komen, met weinig beweging die resulteerde in het team dat vooral afstandsschoten moest nemen. Toch bleven de Utrechters Teun van Geluk en Joel Verhoef onverstoorbaar, waarbij vooral Teun met een indrukwekkend schotpercentage van 39% de inhaalslag van Rotterdam Basketbal in het tweede kwart beperkte.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

In het derde kwart kwam het samenspel van SC Antilope volledig tot zijn recht. Spelers vonden elkaar moeiteloos, er werd effectief gecommuniceerd, posities werden ingenomen en de scores werden gelijkmatig verdeeld binnen het team. Toen Djorno Rogier een persoonlijke fout tegen zich kreeg, wist hij zijn vrije worp effectief te benutten door deze succesvol te scoren. Nadat zijn tweede vrije worp net miste, schoot Joel te hulp door een sterke rebound te pakken en nog eens twee punten toe te voegen aan het scorebord.

Afbeelding: © SC Antilope Utrecht.

Deze collectieve inspanning zorgde ervoor dat SC Antilope haar voorsprong behield, terwijl Rotterdam Basketbal wanhopig probeerde dichterbij te komen.

Na een spannende wedstrijd bleek SC Antilope Utrecht standvastig en vastberaden. Rotterdam Basketbal slaagde er niet in om de voorsprong van SC Antilope te doorbreken en moest uiteindelijk toegeven. Met een eindstand van 34-31 in het voordeel van SC Antilope mag het team trots zijn op hun harde werk en teamwork.

De hoofdrolspeler aan de zijde van SC Antilope was Teun van Geluk, die maar liefst 14 punten wist te scoren. Aan de kant van Rotterdam Basketbal was het Joel Broeren, nummer 35, die de titel van topscorer verdiende met 13 punten.

WSV RSE-2 vs SC Antilope Utrecht RSE-3

SC Antilope stond voor een nieuwe uitdaging na hun triomf over Rotterdam Basketbal, ditmaal tegen WSV. Het team leek aanvankelijk wat traag op gang te komen, zelfs met een achterstand tot gevolg. De aanvallen verliepen moeizaam, waarbij SC Antilope wederom vooral afstandsschoten moest nemen.

In het tweede kwart wist SC Antilope echter na een tactische time-out het tij te keren. Onder andere Jin Hu van Leeuwen slaagde er regelmatig in om te scoren. Toch gaf WSV zich niet zomaar gewonnen en ging SC Antilope met slechts één punt achterstand de rust in. Na de onderbreking herpakten de spelers zich en namen ze de leiding, die ze vast wisten te houden.

De impact van de nadruk op passing tijdens de trainingen was duidelijk merkbaar in deze wedstrijd. De kracht van het team lag in de gevarieerde passing, met nauwkeurige korte en lange passes. Dit resulteerde in snelle en effectieve aanvallen, mede dankzij sterke screens van Utrechters Pepijn de Boer, Tijn van Brakel en Jochem Maissan. Deze jonge spelers creëerden herhaaldelijk kansen en waren van onschatbare waarde voor SC Antilope.

Ondanks enkele gaten in de verdediging, wist het team dit te compenseren door momenten van sterke verdediging waarin WSV weinig ruimte kreeg. Fee Lentze, rugnummer 21, blonk uit als laagpunter. Haar beperkte speeltijd benutte ze uitstekend door effectief te verdedigen en slim te manoeuvreren rond screens, waardoor WSV’s aanvallen werden verstoord.

Niet alleen op het veld, maar ook vanaf de bank was de energie voelbaar. Teamgenoten telden af bij een aflopende scoreklok, moedigden fanatiek aan en vierden gezamenlijk elke geslaagde aanval. Ondanks wat frustratie binnen het team over fouten die op hen gemaakt werden, wist speler Remko van Hall het team scherp te houden en de focus terug te brengen naar het eigen spel.

Met de positieve coaching van Rinske Huitema en assistent-coach Arno Traa, behield het team de focus en het plezier en verbeterde hun spel. Dit leidde tot een overtuigende overwinning van 27-48 in het voordeel van SC Antilope. Het samenspel, de communicatie, effectieve screens, nauwkeurige passing en het aanstekelijke enthousiasme van de (bank) spelers maakten deze wedstrijd tot een hoogtepunt van het seizoen.

Remko van Hall was de topscorer aan de kant van SC Antilope met 14 punten en een gemiddeld schotpercentage van 64%. Van SC Antilope wisten Joel Verhoef en Jin Hu van Leeuwen elk 12 punten te scoren. Aan de zijde van WSV zette nummer 6, René Kohlman, 7 punten op zijn naam.

Het derde team van SC Antilope kan terugkijken op een zeer succesvolle dag. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten tonen ze groei als team. Ze genieten samen van een lunch, spelen spelletjes, en de jongere spelers dagen de oudere garde uit voor een potje Mario Kart. Na afloop blijft een aantal teamleden gezellig samen eten in het sportcentrum. Na deze geslaagde dag kan het team uitkijken naar de laatste competitiedag van het seizoen op zaterdag 18 mei in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.