Leestijd: < 1 minuut

Over SC-antilope

Op 26 oktober 1963 werd rolstoelbasketbalvereniging SC Antilope opgericht door een groep bevlogen rolstoelers en Dr. Miedema, destijds directeur van “De Hoogstraat”.

Oorspronkelijk vonden de trainingen plaats in Leersum, waar destijds het revalidatiecentrum “De Hoogstraat” was gevestigd. Tegenwoordig vinden de trainingen plaats in sportcentrum Oudenrijn in Utrecht.

Binnen korte tijd na oprichting nam SC Antilope deel aan de landelijke competitie, waarbij al snel successen werden geboekt en uiteindelijk de top werd bereikt in de Eredivisie, de hoogste competitie van Nederland. Sindsdien is SC Antilope herhaaldelijk landskampioen geweest en heeft de club diverse malen de beker gewonnen.

Ook op internationaal niveau heeft SC Antilope haar sporen verdiend. De vereniging heeft vele jaren deelgenomen aan Europese competities en in 1993 organiseerden we zelfs de finale van de Eurocup 2. Daarnaast heeft SC Antilope regelmatig gefungeerd als gastheer voor de voorrondes van de Eurocup 1 en 2 in het revalidatiecentrum “De Hoogstraat”.

Sinds het seizoen 2022/2023 is Antilope terug in de Eredivisie. De club groeit momenteel en komt uit op elk competitieniveau; de Tweede divisie, de Eerste divisie en de Eredivisie.

SC Antilope is een dynamische en inclusieve gemeenschap van rolstoelbasketballers, coaches, vrijwilligers en supporters. De vereniging verwelkomt iedereen die interesse heeft in rolstoelbasketbal, ongeacht hun ervaringsniveau.