TERUG IN DE EREDIVISIE

TERUG IN DE EREDIVISIE

Het heeft 5 jaar geduurd, maar SC Antilope speelt dit seizoen weer eredivisie rolstoelbasketbal.  

De afgelopen jaren is het aantal spelers bij SC Antilope met ambitie tot wedstrijden op niveau flink gestegen. Door deze groei speelde SC Antilope de afgelopen seizoenen in zowel de C als de B competitie. 

Door haar ambities begon SC Antilope twee jaar geleden dan ook zachtjes haar droom uit te spreken om weer terug te keren op het hoogste niveau. Spelen op drie niveaus zou betekenen dat haar leden door kunnen blijven groeien in het mooie spel rolstoelbasketbal.  

Met de terugkeer van oud-leden Frank de Goede, Len van Dort en Amber Heijkamp heeft SC Antilope genoeg ervaring in huis om terug te keren op het hoogste niveau. Ook Ris Boland-Keizer brengt jarenlange ervaring mee. Maarten Robberegt, Boris van Hunnik en Ylonne Post stromen door vanuit de B als vaste krachten voor de eredivisie. Len zal naast speler ook trainer-coach zijn van zowel de eredivisie als de B. Hij wordt ondersteund door Bas de Boer.  

Om leden uitdaging te geven en te laten groeien in het spel rolstoelbasketbal zal Len ook spelers van de B meenemen naar eredivisiewedstrijden. Voor dit seizoen zijn dat Nadia Eras, Rinske Huitema, Achraf Karim en Timon Saman. Zij kunnen ervaring opdoen op het hoogste niveau en groeien in hun eigen spel. 

Rolstoelbasketbal op het hoogste niveau, SC Antilope gaat het weer doen. Daarmee is de eredivisie weer terug in Utrecht.