SC Antilope vergeet eerste wedstrijd Eredivisie naar zich toe te trekken

SC Antilope vergeet eerste wedstrijd Eredivisie naar zich toe te trekken

Sunrise Medical Braves 1 – SC Antilope, zaterdag 30 september, 53 – 51

De Eredivisie is nu ook echt begonnen. SC Antilope mocht met haar eerste wedstrijd in de Eredivisie op bezoek bij Sunrise Medical Braves 1.De Braves staan dit seizoen ingeschreven met twee teams. Onder andere Mariska Beijer is toegevoegd aan het team uit Doorn.De thuiswedstrijden van de Braves worden gespeeld op Papendal.
Het leek wel of SC Antilope en Sunrise Medical Braves waren vergeten wat het doel was van basketbal; bal moet door de basket. Het eerste kwart was de stand namelijk 4-6 in het voordeel van Antilope.Het tweede kwart werd er meer gescoord. Ook deze werd gewonnen door SC Antilope: 20-27
In het derde kwart brak Boris van Hunnik zijn as. Hierdoor was hij even uitgeschakeld. SC Antilope verloor even de grip op de wedstrijd. Toch werd een achterstand in het derde kwart teruggebracht naar een gelijkstand: 40-40
Begin vierde kwart liepen de Braves toch uit: 49-43 Een time-out van de kant van Antilope was nodig om een tactiek te bedenken. Met snelle spelers als Frank de Goede en Rody de Bie kon Antilope gaan pressen. Dit bracht de stand gelijk tot 51-51.
Met nog 14 seconden op de klok namen de Braves een time-out. Nog één aanval tegenhouden en dan verlengen. Antilope zit in een fijne flow.Dit liep alleen niet zoals gepland. Door een blok van Lindsay Frelink kon Beijer haar evenwijdige schot vrij schieten. Zo eindigde de wedstrijd in 53 – 51.
SC Antilope mag wel positief terug kijken op de wedstrijd. Er is nog veel te leren, er is nog veel te ontwikkelen, maar de stijgende lijn binnen het team is te zien. Op naar de eerste thuiswedstrijd.