Eerste thuiswedstrijd van het seizoen

SC Antilope – Only Friends, zaterdag 07 oktober, 65 – 52

In haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Eredivisie krijgt SC Antilope het vernieuwde Only Friends op bezoek.Len van Dort had er zin in: ‘Eerste thuiswedstrijden zijn altijd extra leuk en spannend’.
Only Friends heeft zich dit seizoen versterkt met Maykel van Rijsinge en Vigo Cudovan. Zij zijn overgekomen van Rotterdam.Ook zijn Amy Kaijen en Romario Biswane toegevoegd aan het team uit Amsterdam. Zij zijn terug van hun avontuur in Duitsland. Laatstgenoemde is een oude bekende voor Antilope. Biswane is hier begonnen met het rolstoelbasketballen.
Het eerste kwart liep het tussen Antilope en Only Friends nog redelijk gelijk op. Mede dankzij Van Dort eindigde het kwart in 18-12
In het tweede kwart kon Antilope haar voorsprong uitbreiden. Door goed communiceren in de verdediging kon het team uit Amsterdam maar twee maal scoren. Boris van Hunnik en Van Dort zorgde voor de meeste scores aan de kant van Utrecht. Ook Amber Heijkamp wist het net te vinden. 30 – 16
Het derde kwart startte Van Rijsinge met een driepunter, maar al snel had Antilope haar antwoorden klaarliggen met rake schoten van Van Hunnik, Maarten Robberegt en Rody de Bie. Een time-out van Only Friends volgde. Na hun time-out raakte Antilope even wat scherpte kwijt. Daarom besloot Van Dort ook een time-out te nemen. Dit wierp zijn vruchten af. Het kwart eindigde in 47-29
In het vierde kwart kon Van Dort Ylonne Post even wat rust geven. Jayson Wijnen en Achraf Karim mochten hun eerste minuten maken in het Eredivisie seizoen van 2023-2024. Echt spannend werd het niet meer. Eindstand 62-52