Het lukt niet tegen R.B.V.M

SC Antilope – R.B.V.M, zaterdag 14 oktober, 55 – 77

Net als SC Antilope heeft R.B.V.M vorig jaar de stap gemaakt naar het hoogste niveau rolstoelbasketbal in Nederland.R.B.V.M heeft een zeer ervaren team met vooral oud of nog spelende ​internationals. Vorig jaar lieten zij zien hier ver mee te komen.Ook dit jaar zijn ze sterk gestart, ondanks dat zij afscheid hebben moeten nemen van Sylvana van Hees. Zij speelt nu in Duitsland.Met precies 5 spelers kwam het team uit Middelburg op bezoek bij SC Antilope.
SC Antilope was er op gebrand hun overwinning tegen Only friends en het goede spel tegen de Braves door te zetten. R.B.V.M was er ook op gebrand hun sterke spel door te zetten. Antilope had in het eerste kwart geen antwoord op Mark Aalders. Met 7 rake schoten zorgde Aalders voor een stand van 13-27 in het eerste kwart. Maarten Robberegt kwam in het eerste kwart al met 3 fouten te zitten. Oppassen dus.
In het tweede kwart ging Aalders verder met punten maken. Het lukte Antilope niet om dichterbij te komen. Ook Boris van Hunnik kwam nu in de foutenlast. De ervaring van de spelers van R.B.V.M. was in het tweede kwart duidelijk zichtbaar.
In het derde kwart ging het lopen bij SC Antilope. Vooral Van Hunnik en Ylonne Post wisten in de aanval goed samen te werken. Post kreeg Van Hunnik een aantal keer mooi inside. De achterstand werd teruggebracht naar 9 punten. Na de vierde fout van Van Hunnik zakte de verdediging van Antilope in. Het derde kwart eindigde met 45 – 58
In het vierde kwart zakte het spel bij Antilope weg. Len van Dort kreeg zijn team nog terug op 9 punten, maar het mocht niet baten. Door de vijfde fout van Van Hunnik raakte Antilope ook een scorende speler kwijt. Ondanks de achterstand kon Antilope wel laten zien wat ze in huis hebben. Zo kon de nog jonge Jayson Wijnen laten zien dat hij een goede pass in huis heeft, mocht Luuk Nobbe zijn eerste minuten in de Eredivisie maken en kon Timon Saman op aangeven van Frank de Goede nog een puntje meepakken. SC Antilope heeft hard gevochten tegen R.B.V.M. het lukte vandaag gewoon niet.
Eindstand: 59 – 77
Zaterdag staan er weer twee wedstrijden van de BeNe competitie op de agenda. Weet SC Antilope hier ongeslagen te blijven?