Op 26 oktober 1963 werd rolstoelbasketbal vereniging SC-Antilope opgericht door een groep enthousiaste rolstoelers en dr. Miedema, de toenmalig directeur van “De Hoogstraat”. De rolstoelers wouden graag hun favoriete sport op wedstrijdniveau gaan spelen. Aanvankelijk werd er in Leersum, waar toen het revalidatiecentrum “De Hoogstraat” was, getraind. Tegenwoordig wordt er getraind in sportcentrum Oudenrijn in Utrecht.

SC-Antilope deed al snel mee aan de landelijke competitie. In de landelijke competitie behaalde de club al snel successen en kwam in de eredivisie, de hoogst haalbare competitie in Nederland, terecht. Sindsdien is SC-Antilope veelvoudig landskampioen en bekerwinnaar geweest.

Ook op het internationale niveau heeft de vereniging successen behaald. SC-Antilope is vele jaren actief geweest op het Europees niveau. Verder heeft de club in 1993 de finale van de Eurocup 2 georganiseerd en is veelvoudig gastheer geweest voor de voorronde van de Eurocup 1 en 2 in het revalidatiecentrum “De Hoogstraat”.

Op dit moment is de vereniging bezig om weer terug te komen op het oude niveau. Er wordt getraind met twee teams en wordt er competitie gespeeld in de B en C toernooi competitie.