Vertrouwenspersoon

Binnen rolstoelbasketbalvereniging SC Antilope Utrecht streven we ernaar om een veilige omgeving te creëren, zowel sociaal, psychisch als fysiek, voor al onze leden, vrijwilligers, ouders en andere betrokkenen.

Ondanks al onze inspanningen is het mogelijk dat er situaties ontstaan waarin je je niet op je gemak voelt, bijvoorbeeld door pesten, problemen met teamgenoten of met de trainer/coach. Soms zijn er andere redenen waarom je minder plezier beleeft aan trainingen of wedstrijden. Het kan lastig zijn om dit soort zaken aan te kaarten of te bespreken. Als je niet weet hoe je hiermee om moet gaan, kan het plezier in je sport lijden.

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een van onze vertrouwenscontactpersonen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen, zorgen of mogelijke meldingen met betrekking tot sociale, psychische en fysieke veiligheid binnen de vereniging. De vertrouwenscontactpersoon zal naar je luisteren en samen met jou bekijken welke vervolgstappen genomen kunnen worden. Soms kan een probleem intern worden opgelost, maar in andere gevallen is het verstandig om externe experts erbij te betrekken. Dit zal altijd in samenspraak met jou gebeuren. De vertrouwenscontactpersoon handelt onafhankelijk.

Heb je vragen, zorgen of wil je een mogelijke melding doen met betrekking tot sociale, psychische of fysieke veiligheid binnen de vereniging? Neem dan contact op met een van hen via onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens